مکانیزم صندلی
قطعه ای مکانیکی در صندلی های اداری وجود دارد که جک و پایه را به صندلی متصل میکند، این قسمت را مکانیزم صندلی می نامند. نقش اصلی این قسمت تغییر زاویه و همچنین ارتفاع صندلی می باشد. نوع مکانیزم صندلی اداری، کیفیت صندلی را تعیین میکند. در ادامه مقاله با مکانیزم سینکرون و، وظایف آن بیشتر آشنا میشویم.
وظیفه مکانیزم صندلی
- قابلیت تنظیم ارتفاع جک
- تنظیم حرکت پشتی و نشیمن به صورت همزمان یا غیرهمزمان
- قابلیت تنظیم موقعیت قفل شدن پشتی صندلی
- قابلیت تنظیم فشار پشتی وارده بر کمر فرد
- قابلیت حرکت دورانی و خطی نشیمن در بعضی از مدل ها
معرفی انواع مکانیزم صندلی اداری
مکانیزم صندلی اداری از دو نظر قابل تقسیم است: از نظر سینکرون یا تیلت بودن و از نظرنوع قفل
۱. سینکرون یا تیلت بودن
- مکانیزم سینکرون(sync)
مکانیزم سینکرون یکی از پرکاربردترین مکانیزم های صندلی اداری است که مجهز به دو دسته قابل تنظیم و قفل پشتی می باشد. در این مکانیزم، زاویه پشتی و نشیمن میتوانند نسبت به هم متغیر باشند. مدرن ترین نوع مکانیزم سینکرون، مکانیزم اتوبوسی براکت دار است. مکانیزم اتوبوسی براکت دار یک دسته شبیه به زین دوچرخه دارد و سبب افزایش احساس راحتی در هنگام نشستن میشود. این مکانیزم به مکانیزم براکت دار یا تسمه دار نیز معروف است
- مکانیزم تیلت(tilt)
در مکانیزم تیلت زاویه پشتی و نشیمن در وضعیت ثابتی نسبت به یکدیگر قرار میگیرند. در این مکانیزم، در صورت آزاد شدن قفل، نشیمن و پشتی به یک اندازه دوران میکنند. مکانیزم تیلت معروف به مکانیزم بدون تسمه یا مکانیزم بدون براکت میباشد.
۲. انواع قفل مکانیزم
به وسیله قفل مکانیزم، صندلی در وضعیت خود قفل شده و ثابت میماند.
- قفل دستی
این نوع مکانیزم صندلی فقط در یک زاویه که عموما حالت عمودی می باشد، قفل میشود. قفل دستی دارای یک شیار و یک اهرم است و به صورت دستی قفل میشود. در این مدل، صندلی تنها در یک وضعیت ( افقی یا عمودی) قفل میشود.
- قفل خودکار
این مکانیزم قابلیت قفل در چندین وضعیت را دارد و در دو مدل تک اهرمی و دو اهرمی در بازار موجود است. در این نوع قفل یک فنر و ضامن در انتهای اهرم قرار دارد که قابلیت تغییر زاویه نشیمن را فراهم میکند.
- قفل کلاچی
در مکانیزم کلاچی صفحات موازی وجود دارد که مانند کلاچ رفتار می کنند. ویژگی اصلی این نوع قفل ها که معمولا دو یا سه اهرمه هستند، قابلیت قفل زاویه پشتی در وضعیت های مختلف میباشد.
تفاوت مکانیزم تیلت و سینکرون
تفاوت اصلی مکانیزم سینکرون و تیلت در نوع حرکت پشتی نسبت به نشیمن می باشد. در مکانیزم سینک قطعه ای به نام براکت وجود دارد که حرکت پشتی صندلی را از نشیمن مستقل میسازد اما مدل تیلت فاقد این قطعه می باشد. در مکانیزم تیلت پشتی و نشیمن صندلی به طور یکپارچه به هم متصل هستند. همچنین در مکانیزم تیلت دسته های صندلی، هم به نشیمن و هم به پشتی متصل هستند.
ویژگی های مکانیزم براکت دار(سینکرون)
- مستقل بودن حرکت پشتی صندلی از نشیمن: این ویژگی امکان تغییر غیر همزمان اما هماهنگ پشتی و نشیمن را فراهم میکند.
- ضخامت بیشتر گوشت فلز: در مکانیزم براکت دار ضخامت گوشت فلز بیشتر و جنس فلز مرغوبتر میباشد.
- قابلیت پذیرش جک صندلی را دارد.
- مجهز به دو اهرم A(برای تنظیم ارتفاع صندلی) و B (برای تنظیم زاویه پشتی صندلی) می باشد.
- قابلیت تنظیم کفی و پشتی در زوایای مختلف وجود دارد.
- راحتی بیشتری نسبت به سایر مکانیزم ها فراهم میکند.
سایر مکانیزم ها
قطعات صندلی اداری در طرح های دیگری نیز به بازار ارائه میشوند که در این قسمت به شرح آن ها میپردازیم:
- مکانیزمL
ساختار مکانیزم L معمولا از نوع سینک میباشد و درجات آزادی زیادی برای شما فراهم میکند. این نوع مکانیزم که دارای تنوع زیادی میباشد، بیشتر در صندلی های آزمایشگاهی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
- مکانیزم زانویی
این مدل مکانیزم صندلی معمولا در هر دو نوع تیلت و سینکرون در بازار موجود است و قفل مورد استفاده در آن از نوع خودکار میباشد. این مکانیزم در تولید صندلی های مدیریتی و سنگین کاربرد دارد. زیرا در مکانیزم زانویی فاصله بین محور دوران و جک زیاد است، بنابراین دوران راحت تر صورت میگیرد.
خرید مکانیزم صندلی
در خرید مکانیزم صندلی اداری توجه به دو نکته یعنی کیفیت و قیمت محصول حائز اهمیت می باشد. شرکت وینهل یکی از معتبرترین شرکت های تولید کننده انواع قطعات صندلی اداری از جمله مکانیزم صندلی می باشد. شما میتوانید انواع قطعات صندلی استاندارد را با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت از مجموعه تولیدی وینهل خریداری نمایید. همچنین این شرکت انواع مختلفی از مکانیزم صندلی را تولید و به بازار عرضه می کند که شما میتوانید متناسب با نیاز خود هر کدام از آن ها را انتخاب و خریداری کنید.